Hem » E-handel » Så här marknadsför sig svenska e-handlare

Nyfiken på framtidens e-handel? Testa nu »

Så här marknadsför sig svenska e-handlare

Synas

Placera dig högt på Google med Fortus Web shop

82% av kunderna letar på Google och alla e-handlare slåss om att synas på Google och andra sökmotorer. Det är därför av största vikt att man jobbar hårt på sin e-handel för att den skall vara intressant för sökmotorerna att läggas på första sidan. Genom så kallad sökmotoroptimering som namnet avslöjar, gör man direkta insatser för att tex Google skall tycka att sidan är relevant att visas upp för besökare som letar efter de produkterna som du säljer. Fortus web shop är byggt för att positionera sig så högt man kan komma. Efter drygt 20 år med e-handel i fokus har vi lärt oss en hel del.

Google AdWords

En bra strategi är att inte köpa så kallade ”money words”, d.v.s. sökord som är populära och därmed dyra att köpa på Adwords, utan att fokusera på att köpa svansorden, d.v.s. om du säljer parfym, marknadsför då dig på dofter eller produktnamn genom ad words. Försök synas i de organiska träfflistan på ”money words” genom att sökmotoroptimering.

Sociala Medier

Att arbeta med sociala medier är mer eller mindre ett måste idag. Ett sätt att låta dina kunder sprida ditt varumärke är att låta dem ”gilla” din Facebooksida i samband med att de genomför sitt köp. Det inte bara i att ditt varumärke får spridning på Facebook. Nästa gång någon av dina tidigare kunders Facebookvänner besöker din webshop kan de se vilka av deras vänner som gillat sidan, vilket skapar förtroende och ökar sannorlikheten att de genomför sitt köp.

Sociala medier ger dig som e-handlare en unik möjlighet att välja ut specifika målgrupper och via annonser nå dem på ett nytt sätt. När du annonserar på sociala medier kan du även skapa kampanjer i din webshop som blir direkt kopplade till dina annonser. På så sätt kan du differentiera din marknadsföring och dessutom följa upp utfallet på ett bra sätt.

Prisjämförelsesajter

Produktjämförelser och prisjämförelser är en mycket viktig faktor för köparen, hela 68% av köparna använder sådana tjänster vid köp eller som en del av inköpsprocessen för att gallra fram rätt produkter. Fortus webshop har färdiga interface att enkelt koppla på t.e.x. Prisjakt eller Pricerunner.

Öka din konvertering

Hur påverka din konvertering din affär

Konvertering är ett begrepp som avser hur stor försäljning som uppkommer som ett resultat av mängden besökare. En hög konvertering betyder således att många besökare blir kunder.

Resnponsiv design och enkel navigering ökar din konvertering

Allt mer av e-handeln blir mobil. Det är därför viktigt att din e-handel fungerar oavsett om kunden använder en PC, Mac, Ipad, Tab eller mobil när han besöker din webshop. Genom att att använda responsiv design ställs utseendet om efter bildskärmens storlek för att kunden skall på en så optimal köpupplevelse som möjligt.

Tipsa en vän och underlätta köp

I många köpsituationer är man flera personer som skall tycka till innan ett köp faktiskt genomförs. Då är det viktigt att det är lätt att dela med sig och tipsa andra om en produkt som man överväger att köpa. Våra mallar är alltid utrustad med en tipsafunktion i anslutning till presenationen av en produkt.

Visa tillbehör och sälj mer

För att utöka försäljningen och skapa merförsäljning är det en fördel att presentera tillbehör i samband med produktpresenationen. Du skapar enkelt dessa produktrelationer i systemet som både kan visas i produktvyn eller i kassan precis innan avslut.

Merförsäljningsfunktioner i form av rekommendationer

Du har säkert sätt ”Andra köpte även” produkter tidigare. Med Fortus Webshop kan du enkelt skapa automatiska rekommendationer som är baserad på faktisk data från din försäljning, du kan även lägga in egna produkter för att skapa mer köpintresse.

Arbeta proaktivt

Kundregister

När kund köper något och kunddata sparas bygger du automatiskt upp ditt kundregister med orderhistorik per kund eller kundsegment. Fördel för kunden är att denne enkelt kan logga in och göra återköp utan att behöva ange en massa administration såsom adress, mailinfo eller mobilnummer.

Ta kontakt

Din webshop har inbyggda funktioner som gör det lätta att göra urval i ditt kundregister för att sedan skapa ett utskick via systemets mailverktyg. Du kan dessutom skapa en kampanj som du kopplar till ditt utskick för bättre effekt. På detta sätt får du ett enkelt sätt att kontinuerligt bearbeta din kundbas med anpassade erbjudanden.

Följ upp

Följ upp din försäljning så att du kan öka den

Försäljningen avspeglas från antalet nya kunder såväl som återkommande kunder. Du kan följa både två och med hjälp av denna information driva förbättringar för att öka din nätförsäljning.

Total kontroll över din affär

Vi har sammanställt all nödvändig information i ett interface till dig där du får överblick över din försäljning i din ehandel såväl som i din fysiska butik eller butiker. Du kan analysera köpmönster och försäljningstrender. Den är också mycket viktig i din kontakt med kunden där du kan ge svar på varför försening uppkommit tex p.g.a. lyckad kampanj som sålt slut på dina varor eller dylikt.

Antalet besökare i web shopen styr utfallet

Sa antalet besökare per tidsperiod i realtid såväl som över längre tid, genom att koppla samman Google analytics kan du få en väldigt fin överblick varifrån dina besökare kommer, hur länge de stannar och vilka sidor de besöker. Fortus webshop är förberett för Google Analytics.

Finns inget som matchar ovan filtrering. Vänligen ändra dina val.